FAQ


 

 

“Wat is de toegevoegde waarde van jullie producten?”
Aan de hand van onderstaande praktijkvoorbeelden van klanten proberen we een indruk te geven wat onze producten toevoegen aan uw ICT huishouding.

 

“Jullie beweren onafhankelijk te zijn, hoe zit het met de partnerships?”
Ja wij zijn onafhankelijk en ja wij hebben partnerships. Om een advies te geven is er allereerst kennis nodig. Diepgaande kennis van producten is alleen te verkrijgen via het partner kanaal. Een partnership werkt ook 2 kanten op, daaruit blijkt dat onze partners vertrouwen hebben in de methodiek en de kwaliteit van ons advies. Zo worden wij met regelmaat gevraagd om consult te geven bij een dispuut.

 

“Wij staan aan de vooravond om onze IT infrastructuur te vervangen en te upgraden, waarom zouden we Go-Que daarbij betrekken naast onze leverancier(s)?”
Als ondernemer gaat u niet over een nacht ijs. U vraagt verschillende voorstellen aan bij leveranciers. Deze hebben allen hun eigen producten en voorkeuren. Het is vaak moeilijk offertes met elkaar te vergelijken zeker als u de aanvraag open laat. Go-Que helpt u bij het opstellen van de aanvraag zodat offertes eenvoudig met elkaar te vergelijken zijn. Tevens kunnen wij de hele zorg van het vergelijken van offertes op ons nemen en u van een duidelijk, beknopt en onafhankelijk advies voorzien.

 

“Onze leverancier praat over een test periode. Eigenlijk hebben we geen idee hoe we moeten testen, wat we gaan testen en wat we moeten doen met de bevindingen.”
Een test periode binnen een project is bedoeld om de geleverde dienst, infrastructuur en software te spiegelen aan de gemaakte afspraken binnen de offerte of het plan van aanpak. Het is vaak moeilijk om personeel vrij te maken om daadwerkelijk te gaan testen, laat staan een testplan te schrijven. Go-Que kan u daarbij bijstaan met ervaring en advies. Tevens kan de levering onderworpen worden aan ons kritisch oog en beoordeeld worden op kwaliteit en stabiliteit.

 

“Voordat we de systemen in productie zetten willen we een baseline hebben. Maar welke parameters moeten we bekijken?”
Go-Que is gespecialiseerd in het opstellen van systeem rapportages en weet uit ervaring dat van de honderden performance parameters binnen een systeem maar een handjevol maatgevend en geschikt zijn om een utilisatie indicatie te geven. Pas als er performance problemen optreden dan gaan we de diepte in.

 

“Volgens onze leverancier, toendertijd, moest onze omgeving 5 jaar meegaan. We zitten nu al krap na 26 maanden. Kunnen jullie vaststellen of er een inschattingsfout is gemaakt of dat het probleem bij ons zelf ligt?”
Ja, natuurlijk kunnen wij dat. Bij het aangaan van een project worden er allerlei aannames gemaakt, door zowel u als uw leverancier. De kans dat deze niet overeenkomen met de werkelijkheid is vrij groot. Immers uw leverancier speelt in op het kosten aspect van de geboden oplossing en vaak voert dit de bovenhand om een project binnen te halen. Dat er hier of daar creatief om gegaan wordt met uitgangspunten, licenties of systeem ontwerp, is een probleem voor later.

 

“Ons systeem monitoring software levert een pallet met getallen en waarden, eigenlijk zien we de samenhang niet en hebben we geen idee hoe we ze moeten interpreteren. Kunnen jullie vertellen waar we naar kijken?”
Monitoring software is goed in allerlei gegevens van uw systemen te vergaren, een interpretatie van die gegevens is nog steeds mensen werk. Wij staan u graag bij om uw rapportage op orde te krijgen en een interpretatie te geven.

 

“We hebben veel geld uitgegeven aan nieuwe systemen voor ons ERP pakket, maar prestaties blijven achter. Willen jullie eens een analyse doen?”
Met alle plezier. Systeemanalyse, -utilisatie en capaciteitsmeting is onze core business! Een kleine greep uit onze systeemkennis; AFAS, Cognos, Citrix, Dell Storage,EMC, ESX, Exact, Exchange, HP storage, Hunite, Hyperion, HyperV, ITRIS, MS SQL, NetApp, Nimble, Oracle, Oracle, SAP, VMware, Windows!

 

“Welke systemen kunnen jullie onderzoeken?”
InĀ principeĀ alle systemen, platformen en databases. Wel is er bij sommige (high end) systemen meer ondersteuning nodig van uw beheerders dan bij de andere. Hier is een lijst met ondersteunde systemen.